דצמ 16 2010

מילים שעושות הבדל ויוצרות תוצאות- מארגן החשיבה לתקשורת ניהולית

על המתנה שתקבלו ממני בפוסט הנוכחי תוכלו להודות לחברתי יוליה ריינדשמידט מ  Casteffect – קולנוע ארגוני,שהמריצה אותי לכתוב את ה"מתנה"  .

יוליה,תסריטאית במיקצועה, שוקדת יחד איתי על פיתוח תהליכים משולבי מצלמה לנושאים ניהוליים שונים. באחת הישיבות בהן דנו בפיתוח של כלי חדש לפיתוח מנהלים בתחום התיקשורת הניהולית, פנתה אלי יוליה ושאלה: מדוע שלא תאגדי את כל העקרונות בהם את מישתמשת העומדים מאחורי התהליכים ותיצרי מהם משהו שאנשים יוכלו להישתמש בו באופן מידי?

הרמתי את הכפפה ויצרתי מארגן חשיבה בן 11עקרונות שליקטתי לתקשורת משפיעה

חלק  מהעקרונות ידועים יותר, חלקם פחות. היחודיות של הכלי היא בכך שכאשר אתם מפעילים אותו הוא מארגן ומכוון את החשיבה שלכם וגורם לכם לפעול באופן מתוכלל להנעת אחרים לפעולה ולשינוי שאתם רוצים להשיג.

העקרונות רלונטיים  למצבי תקשורת שונים, אבל יש להם ערך מיוחד בהליכי פיתוח מנהלים לתקשורת ניהולית שמוכוונת לגרום לאחרים לנוע, לחולל שינוי בביצועים שלהם או בעצמם ולעשות זאת לא על בסיס מרות אלא על בסיס השפעה.

למה כדאי לכם להיתאמץ ולאמץ את הכלי?

פשוט: כאשר אתם "מדברים נכון" עם העובדים שלכם – אתם משפיעים על התוצאות העסקיות

איך תישתמשו במארגן החשיבה?

1. תוכלו להדפיס ולתלות אותו  במקום בולט מול עינכם כתיזכורת.

2. לפני כל פגישה חשובה בחרו בעקרונות המרכזיים שחשוב לכם במיוחד להקפיד עליהם בפגישה וחיזרו עליהם

3.עיברו על כל אחד מהעקרונות ותנו לעצמיכם ציון בן 1-5 . 1=ציון נמוך 5= ציון גבוה

4. התחילו להיתאמן על התחומים החסרים או החלשים בהם קיבלתם ציון 3 ומטה ( בעזרת מומחה או לבד).

להורדת הקובץ הקש על מקש ימני בעכבר

להורדה לחץ על כפתור ימני בעכבר ושמור

11 כללים לחולל שינוי אצל האחר מבלי לפגוע או ליצור התנגדות:

1.      קבלה ויצירת אמון בסיסי: כדי לחולל שינוי אצל אחרים הם צריכים להרגיש שמקבלים אותם כפי שהם. תנו לו/ה להרגיש שאתם מקבלים אותו/ה כאדם.

2.      הקשבה תחילה: דברו פחות – הקשיבו יותר. כך תבינו יותר את "הסיפור" שלו/ה, עמדותיו/ה ונקודת המוצא שלו/ה, תתנו לו/ה את אחת המתנות שכולנו רוצים לקבל: הקשבה נדיבה ותיצרו אצלו/ה פניוּת גבוהה יותר להקשיב ולקבל את דבריכם.

3.      הערכה ממוקדת: התחילו בדברי הערכה כנה הנוגעים לנושא השיחה הספציפי. הדגש הוא על כנות וספציפיות. אל תשבחו רק כדי להכין רקע לשיחה ביקורתית. כאשר אתם רוצים לחולל שינוי אצל מישהו בתחום מסוים, התמקדו בתחום זה בלבד בדברי ההערכה כמו גם בדברי הביקורת והדרישה לשינוי.

4.      נקודת מבט: קחו רגע אחד,לפני שאתם מגיבים, בו נסו לראות את עצמכם בנעליו של הדובר, .

5.      הזדהות: הזדהות יוצרת תחושת קירבה ורצון לשיתוף פעולה. שתפו בסיפור על עצמכם –  לא סיפורי הצלחה, אלא סיפורים בהם עשיתם טעות ותיקנתם אותה ("כשהתחלתי לא ידעתי ותמיד היו לי טעויות…"). דברו על שגיאה/טעות שלכם לפני שאתם מבקרים מישהו אחר. צרו שפה משותפת: הקשיבו לשפה לדימויים ולביטויים שהוא/היא  משתמש/ת בהם ושזרו אותם אחר כך בדבריכם, התחברו לעולם התוכן שלו/ה והסבירו את עצמיכם דרכו(אנשים חובבי ספורט , למשל, יוכלו להבין טוב יותר ולהיתחבר לדברים שלכם כאשר תישתמשו בדימויים ודוגמאות מעולם הספורט)  .

6.      שאלות: שאלו שאלות במקום לתת הוראות. שימו לב שמינון השאלות הפתוחות שלכם גבוה ממינון השאלות הסגורות.

7.        תקווה: את הטעות ו/או התקלה שתירצו שהוא/היא יתקן הציגו כמשהו שאפשר לתקנו. הגדירו דרך, כיוון לפתרון. בכל מקרה מקדו את השיחה לתחומים בהם יש לו/ה אפשרות להשפיע.מחקרים בתחום התקווה מראים שכאשר היא קיימת עולה הסבירות להצלחה.

8.      כבוד: מיצאו בכל אדם את "הגדולה" שלו. היסתכלו עליו מבעד למישקפי גדולתו ובכל מקרה, תמיד אפשרו לצד השני לשמור על כבודו.

9.      עידוד והמשכיות: לאחר שסיכמתם על פעולה היו ערים לשיפור הראשון, הקטן ביותר – ושבחו אותו.

10.  נבואה מגשימה: מצבו את הציפיה שלכם ממנו/כעובדה ("את/ה אדם שאפשר לסמוך עליו" ") וחיזרו על כך – רוב האנשים ימלאו את הציפייה שלכם בתוכן.

11.  מסר נכון: הקפידו על 6 עקרונות שימוש בשפה ליצירת הבנה:

a.       בהירות צמצמו את מספר הרעיונות: רעיון אחד בכל משפט. הפחיתו למינימום ביטויים פרשניים כמו "נראה לי", "בערך" וכו'..

b.      תמציתיות אמרו את העיקר והתרכזו בו.

c.       קונקרטיות היו ספציפיים, אל תדברו בהכללות, עגנו את דברכם במציאות ("איך זה ניראה בפועל?"), התמקדו במקרים ודוגמאות קונקרטיים.

d.      קוהרנטיות דאגו להציג תמונה שלמה שיש בה קשרים לוגיים, יחסי סיבה ותוצאה וכל הנקודות קשורות לנושא השיחה המרכזי.בדקו שהעברתם את מלוא האינפורמציה הנדרשת לפעולה.

e.       עקביות היו עקביים בדבריכם. שימו לב שאינכם סותרים את עצמכם.

2 תגובות

2 תגובות לפוסט “מילים שעושות הבדל ויוצרות תוצאות- מארגן החשיבה לתקשורת ניהולית”

  1. ענתבתאריך 31 דצמ 2010 בשעה 6:23 pm

    הכללים הגיוניים, עושה רושם כי הינם ברי יישום, ממוקדים
    ועל כך תודה

    [Reply]

  2. ד"ר אורית ברבתאריך 31 דצמ 2010 בשעה 6:38 pm

    בכף . אני יכולה להבטיח לך שכולם נוסו בהצלחה- כך שזו אינה רק תיאוריה. לשימושך והצלחתך.

    [Reply]

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות