נוב 10 2010

ריטואלים- הדרך שלנו לשיפור יכולת השימוש בזמן טיפ מס 6

כולנו מכירים את אותם ימים בהם אנו מבלים במשרד שמונה עשר שעות ויוצאים בהרגשה "שלא עשינו כלום" היום. לעומת זאת יש ימים שבמהלך שעה אחת אנחנו מרגישים שאנו מצליחים להניע דברים, לסיים מטלות ולהגיע להספק עבודה של יום שלם.

משאב הזמן בשני המקרים אינו שונה. זמן הוא משאב מוגבל וקבוע. מה שהשתנה זו רמת האנרגיה שלנו. האנרגיה שלנו היא משאב שניתן לחדש ולהרחיב. באמצעות קביעת ריטואליים התנהגותיים פשוטים לאורך יום העבודה שלנו נוכל לשפר את יכולת השימוש שלנו בזמן – פשוט על ידי הגברת האנרגטיות שלנו. הריטואליים היומיומיים שלנו הם דפוסים שיטתיים של חשיבה ופעולה המגבירים את יכולתנו לפעול בדרך האפקטיבית ביותר. ריטואלים אלה מתפקדים בכמה דרכים:

  1. מכניסים סדר ומיבנה
  2. מעניקים תמיכה של יציבות במצבים בלתי צפויים ועתירי לחץ
  3. מעוררים רגשות חיוביים הממלאים אותנו באנרגיה
  4. עוזרים "להחליף הילוך" לעבור ממצב של מאמץ גדול ולחץ למצב של רגיעה התאוששות ובחזרה.

התכנית להגברת אנרגיה

בתכנית להגברת האנרגיה באחד הבנקים הגדולים בניו ג'רסי עברה קבוצה של עובדים תכנית לניהול אנרגיה באמצעות הכנסת ריטואלים. ביצועי הקבוצה בפרמטרים של תוצאות פיננסיות, יחסים עם לקוחות ושביעות רצון אישית, נמדדו יחסית לעצמם, לפני התכנית וביחס לקבוצת ביקורת שלא עברה את התכנית. התוצאות הראו שיפור ועליה בכל הפרמטרים. בבחינת התוצאות לאורך מספר שנים הראתה קבוצת הניסוי שיפור  של 13 אחוז יותר כל שנה  יחסית לשיפורים שחלו בקבוצת הביקורת.

כשבדקתי באילו ריטואלים השתמשה התכנית מצאתי שהנושא הראשון בו היא טיפלה היה ההיבט הפיזי:פעילות גופנים,הפסקות מנוחה, ואכילה נכונה.

לכאורה דברים שניראים טרויאלים – אבל האם אנחנו עושים זאת?

להלן מספר תחומים בהם עליכם לחולל שינוי על מנת להגביר את האנרגיה שלכם:

  1. להקפיד על שינה טובה בלילה. סדרים קבועים של שכיבה לישון והשכמה מגנים על מחזור השינה.לפני השינה התמקדו במחשבות חיוביות, הקשיבו למוסיקה, צפו בסרט עם מסר חיובי וכד.
  2. לשנות הרגלי אכילה ולאכול ארוחות קטנות לאורך היום במקום ארוחה אחת או שתיים כבדות (רצוי משהו קטן כל 3 שעות)
  3. ליצור הפסקות יזומות במחזורים קבועים של שעה וחצי עד שעתיים– הכוונה להפסקות קצרות שיאפשרו לכם להחליף את "ערוץ העבודה" לערוץ אחר.אפשר לנהל שיחה קצרה עם חבר,להקשיב למוסיקה,לצאת החוצה לשאוף אויר וכד'.המשמעות המרכזית לגבי ניהול הלו"ז שלכם היא שלא תוכלו לקבוע יותר פגישות או ישיבות עבודה ללא הפסקה. תצטרכו לרווח את לוחות הזמנים שלכם באופן שיאפשרו לכם פסקי זמן.מחקרים מתחום הספורט הוכיחו את חיוניות ההפוגות הקצרות להצלחה בטניס והגולף למשל. כך גם לגבי ההפוגות ביום העבודה שלכם – אין זה בזבוז זמן זהו זמן להתאוששות ממוקדת. הגדילה ועשתה עירית העיר בנקוק כשהנהיגה לפני שנים אחדות זמן מנוחה בשעות הצהריים. מידי יום יכולים העובדים לשכב לנוח ואפילו להירדם במשך שעה בצהריים. לטענתם אחרי שעת שינה בצהריים יש עליה באפקטיביות של העובדים והם שירותיים יותר לציבור .
  4. בשעות אחה"צ קיבעו לעצמיכם זמן של 20 דקות לפחות  לפעילות גופנית. זו יכולה להיות אפילו פעילות של הליכה. אחת מחברותי הטובות, רופאה במקצועה מעדיפה להשתמש בתחבורה ציבורית כשהיא עוברת מעבודתה בביה"ח לקליניקה הפרטית. בדרך זו היא משיגה זמן הליכה (אל האוטובוס וממנו)שמעניק לה אפשרות להפעיל את הגוף תוך שחרור מנטאלי ורגשי. חבר אחר שלי מנכ"ל של חברה גדולה עושה את דרכו על אופניים. ההליכה והרכיבה, מעניקה להם אפשרות לחשוב על דברים בצורה רחבה כאשר ההמיספרה השמאלית הפעילה לאורך היום בפעולות של חשיבה אנליטית לפרטים מפנה מקום לפעילות ההמיספרה הימנית ומאפשרת להם לראות את התמונה הגדולה ולהגיע לפריצות דרך יצירתיות בחשיבה

לכל אחד מאתנו יש ריטואלים שתומכים באפקטיביות שלו. התבוננו ביום שלכם ונסו לגלות את אלה שלכם- אשמח אם תשתפו אותנו בהם

.דרכים נוספות לאפקטיביות שלנו קשורות לריטואלים להגברת האנרגיה המנטאלית והרגשית שלנו על כך תוכלו לקרוא בטיפ הבא.

עדיין אין תגובות

כתובת טרקבק | RSS תגובות

השארת תגובות